Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΙΕΡΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

 



Ιερεύς Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος του Κωνσταντίνου.

Πρωτοπρεσβύτερος, Εφημέριος Μάναρι και Αραχαμίτες.

Η καταγωγή μου είναι απ’ το Μάναρι και εκεί υπηρετώ ως εφημέριος από την 1η Σεπτεμβρίου 1964. 56 έτη χωρίς διακοπή. Μετά μού ανέθεσαν τις ενορίες Δόριζας και Αραχαμιτών όπου υπηρετώ απ’ το Μάρτη του 1986, ήτοι 39 έτη. 

Έχω τελειώσει το εξατάξιο Γυμνάσιο Τριπόλεως και έχω δύο χρόνια Θεολογικής μόρφωσης στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας. Είμαι και Αρχιερατικός Επίτροπος στην Αρχιερατική περιφέρεια του τέως Δήμου Βαλτετσίου, με διορισμό υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλεξάνδρου.

Αγαπώ υπερβολικά το ευλογημένο αυτό τόπο καθώς και τους ανθρώπους που το κατοικούν. Λόγω αυτής της υπερβολικής αγάπης δεν με δελέασαν προτάσεις όπου είχα να υπηρετήσω αλλού. Μένω πιστός στις αγάπες μου.

Ευχαριστώ και δοξάζω το Θεό που με κάλεσε και με αξίωσε στο υπέρτατο αυτό αξίωμα της Ιεροσύνης. Τον ευχαριστώ διότι τοποθετήθηκα σε αυτή την περιοχή με τόσο καλούς ανθρώπους.

Αυτός είμαι ο Ιερεύς Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος. Ο Παπά-Μήτσιος όπως με αποκαλούν.

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία και την προσπάθεια του Σωτηρίου Γ. Παπαδημητρίου, κατοίκου Αραχαμιτών, να ενώσει τον Δήμο Βαλτετσίου μέσω του διαδικτύου. Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια είναι πνευματική ανάταση. Είναι μια πνευματική επικοινωνία που προσφέρει η τεχνολογία του διαδικτύου. Τα μηνύματά του που με ευκολία φτάνουν στα πέρατα του κόσμου.

Αυτή η κίνηση είναι ένα φως, ένας φάρος, ένας ήλιος θα λέγαμε, που φωτίζει.

Η ύπαιθρος, τα χωριά μας έχουν ερημωθεί. Και όμως φωτίζουν. Στέλλουν φως, πίστη και ανθρωπιά. Είναι μια προσφορά, ένα άρωμα που προέρχεται από την ερημιά των χωριών μας και φωτίζει λεωφόρους και σκοτεινά μονοπάτια πόλεων.

Είναι ακόμη και μια επικοινωνία με τους μετανάστες πατριώτες μας. Το «νόστιμο ήμαρ» δια την αγαπημένη πατρίδα.

Σωτηράκη θερμά συγχαρητήρια….!!!!!!


Για τις Άγιες Μέρες που έρχονται, ας αφήσουμε την ψυχή μας να φθάσει στην ταπεινή Φάτνη. Προς τα εκεί με ρομαντισμό μας καλεί η μούσα της Νεοελληνικής ποιήσεως: «Νύχτα γεμάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια». Η Αγία Γραφή οδηγεί στο κοσμοσωτήριο γεγονός: «Αυτός γαρ σώσει τον λαόν Αυτού» (Ματθ. α21).

Το βρέφος της Βηθλεέμ, Θεός και Άνθρωπος, η προσδοκία των Εθνών. Μέσα στο σκότος της πλάνης και της αμαρτίας έρχεται. Ο Λυτρωτής, ο Μέγας Βασιλεύς, ο Άρχων της ζωής και του θανάτου, ταπεινός στη φάτνη των αλόγων είναι: «Ο εκ του ουρανού καταβάς».

Αυτός σηκώνει το φορτίο των αμαρτιών μας και δίδει δικαίωμα συμμετοχής στην αιώνια ζωή. Ο Ιησούς, ο μοναδικός Σωτήρ, η μοναδική ελπίδα του κόσμου. Ζούμε ζωή γεμάτη αποστασίες, αμαρτίες, έξω απ’ το θέλημα του Θεού.

Εορτή λοιπόν Γεννήσεως του Λυτρωτού. Μαζί με αυτή τη Γέννηση εορτάζουμε και την αρχή του νέου έτους 2021.

Ας γίνουμε ταπεινοί προσκηνητές στη Φάτνη, να ικετεύσουμε να φωτίσει το Θείο Βρέφους τις διάνοιες της επιστημονικής Κοινότητας, να βρεθεί φάρμακο ώστε να  απαλλαγούμε από τη μάστιγα του θανατηφόρου ιού.

«Χριστός Γεννάται Δοξάσαται»

Χρόνια Πολλά.

Με Αγάπη

Ιερεύς Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δευτέρα του Πάσχα στην Μεταμόρφωση Αραχαμητών

 Ο Σύλλογος Αραχαμητιωτών "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" όπως κάθε χρόνο εορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία ...