Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΚΚΑΛΑ- ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ



Έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε την Φωτεινή Κοκκάλα κόρη του Στάυρου απ’ το Βαλτέτσι, όπου διαπρέπει στη μουσική και κάνει μια καταπληκτική πορεία στην Κωνσταντινούπολη.

 Πιο αναλυτικά, ζει στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία 11 χρόνια και είναι μουσικός . Παίζει κανονάκι και βιολοντσέλο, δίνει μαθήματα μουσικής ιδιαίτερα στο πιάνο. Διδάσκει το μάθημα της μουσικής στο Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης και είναι ιδρύτρια της χορωδίας Ιστός, των ομώνυμων ελληνόφωνων εκδόσεων εκεί.

 

Η Χορωδία αποτελείται από Τούρκους υπηκόους. Πολλοί από αυτούς είναι Αρμένιοι, Εβραίοι, Κούρδοι, Ρωμιοί, δείγμα ακριβώς του πολύχρωμου τόπου που ζει.

Στα πλαίσια του Ιστού παραδίδει σεμινάρια σε σχέση με το Ρεμπέτικο τραγούδι (Πειραιώτικο-Σμυρναίιικο) αλλά και παραδοσιακής μουσικής από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Ως μουσικός συμμετέχει με διαφορετικά συγκρότημα σε διάφορες συναυλίες στην Τουρκία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε δίσκους , με το σχήμα της (Σινάφι Τρίο) αλλά και σε άλλους (Νίκος Ανδρικός, Fulya Özlem, Melike Şahin κ.α).

 

Περισσότερα για τη Φωτεινή και τη δουλειά της θα δείτε στο κανάλι της στο YouTube  Istos Korosu

Και στη σελίδα της στο Facebook: https://www.facebook.com/istoskorosu

Ευχόμαστε στην Φωτεινή καλή και συνεχόμενη επιτυχία ! ! !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Μαυρογιάννη

  Απεβίωσε η Γιαννούλα Κ. Αναστασιάδου το γένος Μπισμπίκου, με καταγωγή από Μαυρογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Απ...