Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

ΣΙΑΜΠΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ : ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ


Με αφορμή τους ανεμόμυλους και την ζημιά που έχουν υποστεί, ο ενεργός Δημοβαλτετσιώτης και πρώην αυτοδιοικητικός του Δήμου Βαλτετσίου προχώρησε στην ακόλουθη τοποθέτηση: 

Συμπατριώτες!!!

Είναι άλλο ένα κακό σημάδι για την περιοχή μας.

Είναι το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των χωριών μας και της απόλυτης συγκεντροποίησης των δήμων που με την ερήμωση της υπαίθρου χάνεται κάθε ελπίδα ανάκαμψης του τόπου μας.
Τώρα φαίνεται η ανάγκη δημιουργίας μόνιμου φορέα για την ανασύνταξη και αναζωογόνηση του τόπου μας!!!

Θεωρώ ευτυχία την έναρξη λειτουργίας του ιστότοπου "Δημοβαλτετσιώτικα Νέα" και αφορμή το γεγονός με τον ανεμόμυλο αλλά και την συγκυρία των 200 χρόνων από την την έναρξη της ελληνικής επανάστασης το 1821, να αρχίσουμε τον διάλογο για την δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα με σκοπό την διάσωση των μνημείων, των θρύλων και των παραδόσεων των χωριών μας και γενικότερα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Στόχος μας η ανάταση των χωριών μας και η μεταλαμπάδευση της ιστορίας μας!!!

Δημοβαλτετσιωτες,

Είμαστε ο μοναδικός τόπος που έχει τρείς χαρακτηρισμένες εθνικές εορτές στην Ελλάδα !!!

Ας το δούμε αλλιώς!!!

Αφού εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την στήριξή του στην  προσπάθεια των Δημοβαλτετσιώτικων Νέων, θα ήθελα να δηλώσω την ταύτισή μου ως προς την πρόταση της δημιουργίας ενός Φορέα, ενός συλλογικού οργάνου, όπου θα επεξεργαστεί την επόμενη μέρα των χωριών μας. Θεωρώ ότι υπάρχουν οι προοπτικές που μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. 

Το ξεκίνημα μιας συζήτησης όπου θα προκύψει αν θέλουμε κάτι τέτοιο ή όχι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. 

Σωτήρης Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Μαυρογιάννη

  Απεβίωσε η Γιαννούλα Κ. Αναστασιάδου το γένος Μπισμπίκου, με καταγωγή από Μαυρογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Απ...