Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΑΛΤΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 12-13ης ΜΑΪΟΥ

 


Σήμερα 16 Μαϊου πραγματοποιήθηκαν στο Ιστορικό Βαλτέτσι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Μάχη του Βαλτετσίου στις 12-13 Μάϊου 1821 όπου έμελλε με την θετική έκβαση της μάχης να καθορίσει την επιτυχία της Επανάστασης. 

Υπήρχαν οι παρουσίες  του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λαμπρόπουλου,  του Δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη, του Προέδρου του Βαλτετσίου κ. Τσούκα,  Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Στρατού και της Αστυνομίας,  εκπρόσωποι Συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων. 

Ιδιαίτερο χρώμα όμως έδωσαν οι παρουσίες  των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής Ερμιόνης, Γαλατά, Πόρου, όπου εκεί διαμένουν πολλοί και αξιόλογοι Βαλτετσιώτες. Ήταν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας.

Δυστυχώς, λόγω των μέτρων της πανδημίας δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου, ωστόσο υπήρχαν αρκετοί συμπατριώτες Βαλτετσιώτες από την ευρύτερη περιοχή της Ερμιόνης, από Αττική και από Τρίπολη. 

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε απ' τον  καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Χρήστου Αθανάσιο. 

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε υπό τον ήχο του δεξιοτέχνη του κλαρίνου κ Αρκαδόπουλο και τραγούδι του κ. Αγγελακόπουλο. 



















Πηγή φωτογραφιών : drt915  (εδώ θα βρείτε και άλλες πολλές φωτογραφίες)

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Παπαοικονόμου Νικόλαος








Πηγή βίντεο https://www.drt915.gr/giortastike-i-epetios-tis-machis-tou-valtetsiou-videos-pics/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Μαυρογιάννη

  Απεβίωσε η Γιαννούλα Κ. Αναστασιάδου το γένος Μπισμπίκου, με καταγωγή από Μαυρογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Απ...