Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΚΑΛΤΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ

Ανακοινώνουμε στους ευλαβείς προσκυνητές ότι στα πλαίσια εορτασμού των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και εξ' αφορμής της συγκροτηθείσης Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά μας Μονή, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις κατά το εξής πρόγραμμα:

 Σάββατο 29 Μαϊου ώρα 18:00:

 Υποδοχή του Ιστορικού Λαβάρου της Ελληνικής Επανάστασης από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στην είσοδο της Ιεράς Μονής.

Υπαίθριος πολυαρχιερατικός Εσπερινός- επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των συγκροτησάντων την Πελοποννησιακή Γερουσία.

 Κυριακή 30 Μαΐου ώρα 7:00:

 Υπαίθρια πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου.



Θα ακολουθήσει ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Χρήστου και γεύμα προς όλους τους προσκυνητές.

 Οφείλουμε όλοι να τιμήσουμε με την παρουσία μου τις ως άνω εορταστικές εκδηλώσεις και να αποδώσουμε με αυτό τον τρόπο έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες τους 1821,που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας και για την Πίστη στον Τριαδικό Θεό.

 Εκ της Διοικούσης Επιτροπής της Ιεράς Μονής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Μαυρογιάννη

  Απεβίωσε η Γιαννούλα Κ. Αναστασιάδου το γένος Μπισμπίκου, με καταγωγή από Μαυρογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Απ...