Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πρώτη συνάντηση κατοίκων και φορέων για τη μονάδα στο Αθήναιο


 Το Σάββατο 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συγκέντρωση κατοίκων της Δ.Ε Βαλτετσίου, στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος Άρη Μπέζου, στην Κάτω Ασέα, με σκοπό να συγκροτηθεί μία επιτροπή αγώνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έγκριση Περιβαλλοντικών όρων της μονάδας παραγωγής ζωοτροφών από ζωικά υποπροϊόντα, στο Αθήναιον.

Τη συνάντηση συντόνιζε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Παναγοπούλου.

Στη συνάντηση, όλοι εμφανίστηκαν αρνητικοί για τη μονάδα αυτή, με τον βουλευτή Γιώργο Παπαηλιού να τονίζει ότι θα κατατεθεί μία ερώτηση στη Βουλή, «για να αποτραπεί το περιβαλλοντικό έγκλημα».

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασιστεί ο Δήμος να υποβάλλει ένσταση, θα ορίσει δικηγόρο και θα αναλάβει τα έξοδα, ενώ η επιτροπή να έρθει σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν αρνητικά ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Γούργαρης, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο Θοδωρής Ντάνος, ο Κώστας Μιχόπουλος καθώς και άλλοι που πήραν το λόγο.

Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και για την Δευτέρα στην Κάτω Ασέα και είχε ανακοινωθεί πρωτύτερα.

Στο τέλος, υπήρξε ένταση μετά από μία φράση του κ. Παπαδημητρίου ότι η συνάντηση δεν πρέπει να μπει σε κομματική βάση, με αποτέλεσμα κάποιοι να αποχωρήσουν.

Η συνάντηση μεταδόθηκε από τη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Πηγή κειμένου : https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/128716-proti-synantisi-katoikon-kai-foreon-gia-ti-monada-sto-athinaio-etoimazontai-nomikes-kiniseis-entasi-kata-diastimata-vd.html


Φωτογραφικό υλικό και βιντεοσκοπημένη ολόκληρη η συζήτηση: www.drt915.gr


https://www.facebook.com/media/set/?vanity=drt915&set=a.4118976501457842


https://www.facebook.com/drt915/videos/150051767180773


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Μαυρογιάννη

  Απεβίωσε η Γιαννούλα Κ. Αναστασιάδου το γένος Μπισμπίκου, με καταγωγή από Μαυρογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Απ...