Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΑΣΕΑΣ


 

Την Κυριακή 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετική εκπαιδευτική ημερίδα στο σχολείο της Ασέας.

Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Δασοπυρόσβεσης και Δασοπροστασίας Ασέας και παρουσιαστές ήταν στελέχη του Σωματείου «"Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης" (κλιμάκιο Ροδόπολης), που έχει έδρα το Δήμο Διονύσου Αττικής.

Η ημερίδα είχε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος είχε θεωρητική κατάρτιση που έχουν να κάνουν με τα δάση, τους κινδύνους, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και ότι έχει να κάνει με την Δασοπυρόσβεση. Το δεύτερο σκέλος περιλάμβανε πρακτική παρουσίαση σχετικά με την επέμβαση στη φωτιά τον ατομικό εξοπλισμό αλλά και του οχήματος. (Το κλιμάκιο είχε και ένα όχημα πυρόσβεσης 500 λίτρων).

Στην ημερίδα συμμετείχαν μέλη της Εθελοντικής ομάδας Ασέας αλλά και αρκετοί κάτοικοι από άλλα χωριά του τέως Δήμου Βαλτετσίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Δασοπυρόσβεσης και Δασοπροστασίας Ασέας ιδρύθηκε το 2020, από Ασεάτες με πρωτοπόρο τον Ανδρέα Φράγκο, ο οποίος εκτός απ’ την αγάπη για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή διαθέτει και εμπειρία καθώς έχει υπηρετήσει αρκετά χρόνια στην Πυροσβεστική υπηρεσία και ιδιαίτερα στην δασοπυρόσβεση.

Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όσους και όσες που ενδιαφέρονται, να γίνουν μέλη αυτού. Δυνατότητα εγγραφής έχουν και από τα άλλα χωριά του Δήμου Βαλτετσίου. Γιατί η προστασία αλλά και η διάσωση της περιοχής μας πρέπει να αποτελεί κοινό ενδιαφέρον με κοινή προσπάθεια.

Πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή αλλά και τις δράσεις μπορείτε να αντλήσετε απ’ τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ανδρέα Φράγκο στο τηλέφωνό του 698 7594867

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Μαυρογιάννη

  Απεβίωσε η Γιαννούλα Κ. Αναστασιάδου το γένος Μπισμπίκου, με καταγωγή από Μαυρογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Απ...