Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΑΧΑΜΗΤΕΣ

 


Μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε στις Αραχαμήτες γάμος και μάλιστα με παραδοσιακή μορφή. 

Η Μαίρη Κων/νου Κόκκορη ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου και την Ευλογία της Εκκλησίας μας τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Παναγιώτη Καμπισιούλη, στις 30 Ιουλίου 2021. 

Η Μαίρη, κόρη του αείμνηστου Κώστα Σωτ.  Κόκκορη και της Γιώτας, μαζί με την οικογένειά της θέλησε να τιμήσει το χωριό καταγωγής της, να εξέλθει ως νύφη απ' το πατρικό σπίτι του πατέρα της και να παντρευτεί στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Αραχαμητών. 

Όλα έγιναν μοναδικά, παραμυθένια και συγκινητικά. Αφού ντύθηκε, στολίστηκε στο σπίτι τους στο χωριό και έχοντας στο πλάι της συγγενείς, φίλους, συγχωριανούς, ξεκίνησε το παραδοσιακό γλέντι. 

Τραγούδια και χοροί στο σπίτι αλλά και στη συνοδεία της νύφης προς την Εκκλησία. 


Με πρωτοστάτες το θείο της Γιώργο Βελισσάρη (αδερφός της μητέρας της) ο οποίος είναι τραγουδιστής διακεκριμένος, μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια της μητέρας της αλλά και συγγενείς του πατέρα της, η συνοδεία της ήταν γεμάτη παραδοσιακές μελωδίες. Τραγούδια και ακούσματα που λέγονται στο γάμο. νύφη. 


Η Πατινάδα ολοκληρώθηκε στην εκκλησία, με την παράδοση της νύφης στο γαμπρό. 











Μετά τη στέψη, στο μαγευτικό τοπίο της Μεταμορφώσεως, παρατέθηκε πλούσιο γαμήλιο τραπέζι 







Εύχομαι από καρδιάς στον Τάκη και στην Μαίρη ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, να ευτυχίσουν και να έχουν πάντα παραμυθένιες στιγμές σαν το γάμο τους. 

(Η καθυστέρηση της ανάρτησης οφείλεται στην έλλειψη φωτογραφικού υλικού. Άξιζε όμως η αναμονή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δευτέρα του Πάσχα στην Μεταμόρφωση Αραχαμητών

 Ο Σύλλογος Αραχαμητιωτών "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" όπως κάθε χρόνο εορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία ...