Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΑΡΗ - ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάναρη αυτό το καλοκαίρι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την έντονη δραστηριοποίηση και με  δίψα για να δώσει πνοή και ζωή στο χωριό. 

Από νωρίς το καλοκαίρι είχε προγραμματίσει δράσεις και εκδηλώσεις που περιείχαν διασκέδαση για πολλά γούστα. Προβολή ταινίας, πάρτυ νεολαίας, πανηγύρι και θεατρική παράσταση. 

Η αλήθεια είναι ότι μόνο και μόνο στην ανακοίνωση του προγράμματος προκλήθηκε μια αίσθηση ζωντάνιας και ελπίδας επιστροφής στη χαρά στα μαραζωμένα χωριά μας. Γιατί μπορεί η διοργανώσεις να γινόταν στο Μάναρη αλλά ήταν ανοιχτές για όλους. 

Το επιστέγασμα όλων των προαναφερθέντων είναι η Θεατρική Παράσταση την οποία ανέβασαν. Μια Παράσταση στην οποία ηθοποιοί ήταν τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Άνθρωποι ερασιτέχνες, καθημερινοί αλλά με μεγάλα αποθέματα αγάπης και προσφοράς για τον τόπο τους. 

Αφιέρωσαν πάνω από 2 μήνες για να την ετοιμάσουν. Ο χρόνος αυτός από κάτι άλλο στερήθηκε. Αλλά όπως προείπα, η αγάπη και η έγνοια τους για το χωριό τους, ήταν αυτή που λειτούργησε ως κινητήρια δύναμη. 

Αυτό που βγήκε στη σκηνή ήταν κάτι ανεπανάληπτο, κάτι μοναδικό. Ως σαν επαγγελματίες χάρισαν άφθονο γέλιο και χαρά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάσουν την δουλειά τους εκτός από το Μάναρη, στις Κολλίνες και στο Λεβίδι. 

Σε ένα σημείο θέλω να σταθώ ιδιαίτερα. Στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα μέλη του Δ.Σ. Αυτό βγήκε ατόφιο στο αποτέλεσμα μιας πράξης (την θεατρική παράσταση) όπου το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν αποτέλεσμα της στιγμής, ούτε της τύχης. 



Θέλω να συγχαρώ λοιπόν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για όλη την προσπάθεια που καταβάλλουν, η οποία έχει απτά και θετικά αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει λαμπρή συνέχεια στο έργο του Συλλόγου. 

Σωτήρης Παπαδημητρίου

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να επισκεφθείτε το προφίλ F/B του Πολιτιστικού για επιπλέον φωτογραφίες και βίντεο από την θεατρική παράστασηhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100024119809168


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Μαυρογιάννη

  Απεβίωσε η Γιαννούλα Κ. Αναστασιάδου το γένος Μπισμπίκου, με καταγωγή από Μαυρογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Απ...