Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Εσπερινό ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μαντινείας Αλεξάνδρου στην Κάτω Ασέα


 


Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας Αρκαδίας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού προσήλθε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα και αδελφικό του φίλο Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο.

Ο Μητροπολίτης Μάνης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα χαρίσματα του εορτάζοντος Αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τα οποία ήταν η ακλόνητη πίστη του, το φρόνημα μαρτυρίας της πίστεώς του και η ελεημοσύνη του. Συνάμα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μαντινείας, χαρακτηρίζοντάς τον ως φρουρό της πίστεως, ως φάρο του φωτός του Χριστού και ως Επίσκοπο της αγάπης και της ελεημοσύνης. Επίσης, παίρνοντας αφορμή από το όνομά του που σημαίνει ανδρεία του ευχήθηκε να είναι πάντοτε ανδρείος στην ψυχή και στο σώμα.

Ακολούθως, ο κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την τιμητική του παρουσία στα ονομαστήριά του, τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο και όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν στην Κάτω Ασέα για να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο και να του ευχηθούν τα δέοντα στην ελαχιστότητά του. Δεν παρέλειψε στο λόγο του αναφερθεί στην μακρά αδελφική και καρδιακή φιλία του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος εκ μέρους των Αρχιερέων ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη τα έτη του να είναι πολλά να ποιμαίνει το λαό του Θεού και να είναι σωστός καθοδηγητής των ψυχών.






Πηγή : arxon.gr

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο 
https://arxon.gr/2022/08/o-archiepiskopos-ston-esperino-onomastirion-toy-mitropoliti-mantineias-alexandroy/?fbclid=IwAR2O396d6BaF4DWd9HjKMh6Tn2kPd_G-Dn8-NPA8kKHlsgpAl64zFupFARk


Στο σημείο αυτό αφού ευχαριστήσουμε τον δημιουργό και κάτοχο της ιστοσελίδας arxon.gr για την δυνατότητα δημοσιοποίησης της δουλειάς του, θέλουμε να τον συγχαρούμε για όλη την προσπάθεια που καταβάλλει έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης και ακριβής ενημέρωση στα θρησκευτικά ζητήματα και γεγονότα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Μαυρογιάννη

  Απεβίωσε η Γιαννούλα Κ. Αναστασιάδου το γένος Μπισμπίκου, με καταγωγή από Μαυρογιάννη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Απ...