Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Στις Αραχαμήτες τελέστηκε το τρίμηνο μνημόσυνο του Ιερέως Δημητρίου Παπαγιαννόπουλου








Σήμερα 30 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Αραχαμητών τελέστηκε το Τρίμηνο μνημόσυνο του Ιερέως Δημητρίου Παπαγιαννόπουλου και το Ετήσιο του Χρήστου Δ. Παπαδημητρίου. 

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη διότι και οι δύο αείμνηστοι, υπήρξαν πολύ αγαπητοί και με έντονες προσωπικότητες, με μεγάλη συνεισφορά, ο καθένας απ' το μετερίζι του. 

Σχετικά όμως με τον Παπα-Μήτσιο μας, ήταν ένα ηθικό - κοινωνικό - θρησκευτικό χρέος που όφειλε η Τοπική Κοινωνία της Αραχαμήτας να καταθέσει. Ο Παπα- Δημήτρης, μπορεί να είχε καταγωγή και έδρα από το Μάναρη, αλλά λόγω της πολυετούς θητείας ως εφημέριος της Αραχαμήτας, οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί είναι ατσάλινοι και ιεροί. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συνέχεια της ιεροσύνης του χωριού την ανάληψη των καθηκόντων από τον σεβαστό και αγαπητό Ιερέα Γεώργιο Κωστόγιαννη. 

Μετά το πέρας του μνημόσυνου και πριν την Απόλυση, εκφώνησαν λόγια αγάπης, σεβασμού και ανάδειξης του τεράστιου έργου του Παπά Μήτσιου η Πρόεδρος των εν Αθήναις Αραχαμηταίων Κατερίνα Κόκκορη και ο Κώστας Ηλ. Κόκκορης, ενώ για άλλη μια φορά ο Παπα - Γιώργης με τα λόγια του ,απέδειξε ότι η ταπεινότητά του σε συνδυασμό με την Ιερότητά του, τον καθιστούν Άξιο Εφημέριο και συνεχιστή του Ιερού Λειτουργήματος. 

Σε όλο αυτό το ιδιαίτερα συγκινητικό και συναισθηματικό περιβάλλον, ιδιαίτερη χροιά έδωσε η παρουσία της Πρεσβυτέρας Χριστίνας με την οικογένειά της αλλά και με συγγενείς της. 

Ο Θεός να Αναπαύσει της Ψυχές των Κεκοιμημένων και η Ευχή, η Φροντίδα, η Αγάπη του Παπά Μήτσιου να συνοδεύει πάντα το Ποίμνιο. 




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δευτέρα του Πάσχα στην Μεταμόρφωση Αραχαμητών

 Ο Σύλλογος Αραχαμητιωτών "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" όπως κάθε χρόνο εορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία ...