Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΑΘΏΟΣ Ο ΝΊΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


 Σήμερα 17 Μαρτίου 2023 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της πολυετούς υπόθεσης που ταλάνισε όχι μόνο πρόσωπα αλλά και όλη την τοπική κοινωνία του τέως Δήμου Βαλτετσίου, στο Εφετείο Ναυπλίου.

Κρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί ΑΘΏΟΣ ο τέως δήμαρχος Βαλτετσίου Νίκος Παπανικολάου καθώς επίσης και οι: Γιάννης Σωτηρόπουλος και Κώστας Σερέτης. 

Αίσθηση έκανε η εισήγηση της εισαγγελέως όπου είπε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές ότι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι και χωρίς καμία σκιά. Επίσης ότι σύρθηκαν μέχρι εδώ άδικα. 

Η έδρα και αυτή με τη σειρά της αποδέχθηκε την πρόταση αυτή και ομόφωνα κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους. 

Είναι μία απόφαση η οποία δικαιώνει όχι μόνο νομικά, ποινικά, δικαστικά αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά. 

Γιατί πάνω από 10 χρόνια ο Νίκος Παπανικολάου και κάποιοι από τους συνεργάτες του λοιδορήθηκαν και κατέπεσαν στα μάτια ορισμένων, λόγω μιας επίμονης εμμονής, "κάποιων λίγων", για την σπίλωση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Διότι η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας που εκπροσωπεί.

Η απόφαση αυτή αποτελεί και δικαίωση όσων πίστευαν στην αθωότητα των "κατηγορουμένων". 

Μέσα σε μία εποχή Όλα μοιάζουν γκρίζα υπάρχουν σημάδια που μπορούμε να αισιοδοξούμε και θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος και θλίψη στο Αμπελάκι

 Στην τοπική κοινωνία του τέως Δήμου Βαλτετσίου αλλά και της Τρίπολης, μια πολύ δυσάρεστη είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Ο αγαπητός Δημήτρης Ι. ...