Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Πανηγύρι στις 5 Αυγούστου στις Αραχαμήτες


 Ο Σύλλογος Αραχαμητιωτών "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" πιστός στην παράδοση, διοργανώνει και φέτος θρησκευτικό και παραδοσιακό πανηγύρι, κάτω από τα υπέροχα πλατάνια του χώρου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Αραχαμητών. 

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, μετά την τέλεση του Μέγα Εσπερινού, ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι από παραδοσιακή ορχήστρα που απαρτίζεται από αξιόλογους μουσικούς. Ξεχωρίζει ο εκλεκτός μουσικός, δεξιοτέχνης του κλαρίνου και συμπατριώτης μας  Σωτήρης Κων. Κόκκορης και η Γιώτα Κόκκορη με την υπέροχη, μοναδική φωνή της. Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα τους αλλά και τον άνθρωπο ό οποίος αποτέλεσε έμπνευση και αφορμή στην οικογένεια για να γίνουν αυτοί που έγιναν και να λάμπουν όπως λάμπουν . Και αυτός είναι ο αείμνηστος Κώστας Σ. Κόκκορης αυτοδίδακτος μουσικός που έζησε μεγάλες στιγμές στην σύντομη ζωή του. 

Άξιο λόγου είναι ότι ο Σωτήρης και η Γιώτα Κόκκορη επιστρέφουν στο πανηγύρι του χωριού τους μετά από 8 χρόνια. Το πολύ όμορφο και συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα του Σωτήρη για την επιστροφή τους είναι το ακόλουθο:  "Καλημέρα φίλοι μου! Μετά από 8 χρόνια ηθελημένης απουσίας εμένα και της μητέρας μου από το πανηγύρι του χωριού μας, ήρθε η ώρα να το αναβιώσουμε όπως του αξίζει. Για αυτό λοιπόν σας περιμένουμε όλους - όπως παλιά - να γεμίσουμε τον υπέροχο αυτόν χώρο για ένα παραδοσιακό γλέντι!
Αφιερωμένο σε αυτούς που θα μας ακούνε από ψηλά εκείνο το βράδυ.
🎼🎵🇬🇷




Ανήμερα στις 6 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και μετά το γλέντι θα συνεχίσει στα πλατάνια από κάτω. 

Οι επισκέπτες και οι προσκυνητές θα έχουν τη δυνατότητα, πέραν της θρησκευτικής κατάνυξης, να απολαύσουν παραδοσιακό γλέντι, ζεστή γουρουνοπούλα, κρύες μπύρες και το μοναδικό ντόπιο κεφαλοτύρι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πένθος στο Βαλτέτσι

  "Έφυγε" από τη ζωή ο αγαπητός συμπατριώτης με καταγωγή από το Βαλτέτσι, Δημήτρης Πλατανίτης, σε ηλικία 68 ετών. Η κηδεία θα γίνε...