Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΣΑΚΗΣ

 


Σε ηλικία 96 ετών άφησε την εγκόσμια ζωή ο Δημήτρης Φασάκης απ' την Ασέα. 

Ο Δημήτρης Φασάκης ήταν ένας πολύ δραστήριος, αεικίνητος, κοινωνικός άνθρωπος. Ήταν αυτός που για πολλά χρόνια ένωνε το Δήμο Βαλτετσίου επικοινωνιακά και έδινε φωνή με την εφημερίδα "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ". 

Ήταν αυτός που μαζί με την αείμνηστη σύζυγο  του Ντίνα, έδινε το παρόν σε όλα τα δρώμενα των χωριών μας και κατέγραφε με τον δικό του τρόπο γεγονότα, δρώμενα, προβλήματα.

 Είχε μια μοναδική και ιδιαίτερη σχέση με τους Δημοβαλτετσιώτες. Ένα απ’ τα παραδείγματα ήταν ότι με πρόφαση την ετήσια συνδρομή για την εφημερίδα, πήγαινε χωριό χωριό, σπίτι σπίτι για να έχει προσωπική σχέση αλλά και επαφή.  

Όταν συνέλαβε και εκτέλεσε την ιδέα της εφημερίδας στην δεκαετία του 1950, πιστεύω ότι δεν περίμενε ούτε ο ίδιος την απήχηση, την αποδοχή και την αγάπη που θα τύγχανε. Μέσα όμως από εργατικότητα, μεθοδικότητα και σταθερά βήματα κατάφερε να δημιουργήσει και να διατηρήσει αυτό το θρύλο.

Η απώλεια αυτή δεν θα πλήξει μόνο τη γενέτειρά του, την Ασέα, δεν θα πλήξει μόνο τα Βαλτετσοχώρια αλλά όλη την Υφήλιο. Γιατί είχε φίλους πολλούς, απ’ όλο τον κόσμο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και φιλόξενη η γη της αγαπημένης του Ασέα που θα τον δεχτεί.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στην Ασέα την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δευτέρα του Πάσχα στην Μεταμόρφωση Αραχαμητών

 Ο Σύλλογος Αραχαμητιωτών "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" όπως κάθε χρόνο εορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία ...