Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ

Χριστός γεννάται δοξάσατε ………

Τού Αναστάση Ιωαν. Λιακούτσου
Φοιτητής Θεολογίας


 


Ενόψει της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης προκύπτουν σε όλους μας δύο μεγάλα ερωτήματα. Το πώς γεννήθηκε ο Κύριός μας και γιατί. Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι ότι ο Βασιλεύς της δόξης γεννήθηκε σε ένα φτωχικό σπήλαιο μέσα στη φάτνη σαν ένα ταπεινό και άσημο βρέφος χωρίς χλιδή  και πολυτέλεια. Μας φέρνει λοιπόν μήνυμα ταπεινότητας, ανιδιοτέλειας και ταπεινοφροσύνης. Στο άλλο ερώτημα μας διδάσκει το μήνυμα της ειρήνης και  της αγάπης. Με τον έρχομό του ο Κύριος μας φέρνει την λύτρωση από την αμαρτία, μας ανασύρει από την πτώση του ανθρώπου και μας οδηγεί στο δρόμο της ψυχικής ανάτασης.

Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα που δυστυχώς θα τα γιορτάσουμε κάτω από διαφορετικές και πρωτόγονες συνθήκες να μας φέρουν πιο κοντά στο Ζωοδότη Χριστό μας χαρίζοντας σε όλους υγεία, ειρήνη και ευτυχία.


( Ο αγαπητός Αναστάσης είναι καταγόμενος απ' το Αθήναιο και τον ευχαριστώ θερμά για την ζεστή και άμεση ανταπόκρισή του. Κι εγώ με τη σειρά μου, θέλω να τού ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα, καλή Πρόοδο και πάντα φωτισμένος. 

Σωτήρης Παπαδημητρίου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δευτέρα του Πάσχα στην Μεταμόρφωση Αραχαμητών

 Ο Σύλλογος Αραχαμητιωτών "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" όπως κάθε χρόνο εορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία ...