Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

΄Έναρξη εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Ραδιοφυσικής στο Κεραστάρι


 Χθες, Τρίτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου ραδιοαστρονομίας και αστροφυσικής στο χωριό και Κεραστάρι. 

Ο παγκοσμίως εμβέλειας διακεκριμένος καθηγητής και επιστήμονας Τάσος Τζιούμης, ο οποίος έχει καταγωγή από αυτό το χωριό αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη και την λατρεία για τον τόπο καταγωγής του. 

Είναι η πέμπτη φορά που διοργανώνει ένα τέτοιο συνέδριο συγκεντρώνοντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον μιας παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. 

Πάνω από 60 σύνεδροι συμμετέχουν στο συνέδριο αυτό οι οποίοι προέρχονται από πολλές χώρες. 

Κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται στην πατρίδα μας. Με την παρουσία και την ευλογία του Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρου, του Θεοφιλεστάτου Θεοκλήτου, των Ιερέων Γεώργιο Κωστόγιαννη από την Ασέα και Αριστείδη Σκόρδο από το Πάπαρη, τελέστηκε ο αγιασμός..

Στη συνέχεια ο οικοδεσπότης και διοργανωτής του συνεδρίου κ. Τάσος Τζιούμης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους συνέδρους και τους συντελεστές για αυτό το συνέδριο. Μετά έδωσε το λόγο και χαιρέτισαν το συνέδριο στον Μητροπολίτης μας κ.κ. Αλέξανδρο, τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κερασταρίου κ. Παναγόπουλο Νίκο. 

Την εναρκτήρια εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης Κα Παναγοπούλου Γεωργία, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Λαγός Γεώργιος, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.  Σμυρνιώτης Ιωάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Τ. Κ Δόριζας κ. Τάκης Παπούλιας, κάτοικοι του Κερασταρίου και περιχώρων. 

Αφού ευχαριστήσουμε και συγχαρούμε τον αγαπητό και σεβαστό συμπατριώτη μας Τάσο Τζιούμη για την έκδηλη και αποδεδειγμένη αγάπη προς το χωριό του, του ευχόμαστε Καλή επιτυχία στο συνέδριο και πάντα να έχει διακρίσεις σε ότι επιθυμεί και υπηρετεί








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δευτέρα του Πάσχα στην Μεταμόρφωση Αραχαμητών

 Ο Σύλλογος Αραχαμητιωτών "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" όπως κάθε χρόνο εορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία ...