Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ένα Βαλτετσιωτάκι παίζει μουσική σε όλη την Αυστραλία

 



Η Φωτεινή Κοκκάλα, κόρη του Σταύρου Γ. Κοκκάλα ή Νέραϊδου, από το Βαλτέτσι και της Κατερίνα Μουζά από το Άγκιστρο Σερρών, περιοδεύει αυτό το καιρό στην Αυστραλία και παίζει παραδοσιακή μουσική μαζί με το Νίκο Παπαγεωργίου. Το ντουέτο τους λέγεται NikoTeini, εμπνευσμένο από τα ονόματα τους.

 

Είναι και οι δύο τους διεθνούς επιπέδου μουσικοί και θα παίξουν σε κάποιες από τις καλύτερες αίθουσες εκδηλώσεων της Αυστραλίας. Η Φωτεινή παίζει Κανονάκι και ο Νίκος Πολίτικο Λαούτο, όπου είναι εμπνευσμένοι από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας και Τουρκίας και της Ανατολίας.

 

Έδωσαν παραστάσεις στην Αδελαΐδα, και Σύδνεϋ και ακολουθεί μία στην Καμπέρα ( την πρωτεύουσα της Αυστραλίας), μία στην Μελβούρνη και 4 παραστάσεις στην Τασμάνια.

Οι παραστάσεις γίνονται σε κάποια από τα ποιο ξακουστά και καλύτερα μέρη της Αυστραλίας, όπως αίθουσα Tom Mann στο Σύδνεϋ, το Μουσείο Παλαιάς και Νέας Τέχνης (Museum of  Old & New Art – MONA ) που βρίσκεται στο Χόμπαρτ της Τασμανίας και στο Δημαρχείο (Town Hall του Χόμπαρτ).

 

Το ΜΟΝΑ, είναι ένα καταπληκτικό ιδιωτικό μουσείο, το οποίο ίδρυσε ο David Walsh , ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συλλέκτης του Χόμπαρτ. Είναι το μεγαλύτερο μουσείο στο Νότιο ημισφαίριο χρηματοδοτούμενο με ιδιωτικά κεφάλαια και στεγάζει αρχαία και σύγχρονα έργα από την ιδιωτική συλλογή του απ’ όλο τον κόσμο – Αίγυπτο, Αφρική, Νότια Αμερική, Πολυνησία, Βυζάντιο κλπ. Βρίσκεται σε έναν αμπελώνα, το MoorillaWinery, κοντά στο Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της Τασμανίας.

 

To MONA κάθε χρόνο οργανώνει φεστιβάλ μουσικής και τέχνης . Ο David Walshτο έχει περιγράψει σαν « ανατρεπτικό Ντισνεϋλαντ για ενήλικες – submersiveadult Disneyland».

Το αναλυτικό πρόγραμμα εμφανίσεων είναι το ακόλουθο:


  

1 Μαρτίου Αδελαϊδα

3 Μαρτιου αιθουσα Tom Mann, Σιδνει

5 Μαρτιου αιθουσα « Smiths Alterrnative” – Καμπέρα

7 Μαρτιόυ – αιθουσα “ Open Studio” – Μελβουρνη

8  Μαρτιου – Swansea – Τασμανια

9 Μαρτιου – Evandale – Τασμανία

11 Μαρτίου – μουσείο «MONA” – Χόμπαρτ, Τασμάνια

12 Μαρτίου – Δημαρχειο ( Town Hall) του Χόμπαρτ

Σε όλες τις παραπάνω πόλεις, ζουν πολλοί Αρκάδες και Δημοβαλτετσιώτες. Στο δε Χόμπαρτ ζουν αρκετοί Αραχαμηταίοι όπου θα αναφερθούμε σε επόμενη τιμητική ανάρτηση. 

 

Συγχαρητήρια στη Φωτεινή και στο Νίκο . Μας κάνετε περήφανους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δευτέρα του Πάσχα στην Μεταμόρφωση Αραχαμητών

 Ο Σύλλογος Αραχαμητιωτών "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" όπως κάθε χρόνο εορτάζει την Δευτέρα του Πάσχα. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία ...